Νεραγκούλες διπλές (12 βολβοί) Μεγαλύτερη προβολή

Νεραγκούλες διπλές (12 βολβοί)

Ranunculus Asiaticus

Νέο προϊόν

Μη διαθέσιμο

€ 3.39

Άλλες πληροφορίες

Πώς να καλλιεργήσετε νεραγκούλες.

Επειδή οι νεραγκούλες ανήκουν στην ίδια οικογένεια (βατραχοειδή) με τις ανεμώνες, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτές. Μπορείτε να χαρείτε συνεχόμενη ανθοφορία από κάθε ένα κόνδυλο, και μπορείτε επίσης να πετύχετε μεγάλα λουλούδια αν τις λιπαίνετε αρκετά. Οι κόνδυλοί τους τους είναι εξαιρετικά μικροί.

Φυτέψτε τους κονδύλους

Οι κόνδυλοι της νεραγκούλας μοιάζουν με πόδια χταποδιού και είναι ενωμένοι σε ένα σημείο απ' όπου φυτρώνει ο βλαστός. Φυτέψτε τον κόνδυλο με τις ελεύθερες άκρες προς τα κάτω .

Το φθινόπωρο είναι η σωστή περίοδος για να φυτέψετε νεραγκούλες. Όπως και με τις ανεμώνες, επειδή οι κόνδυλοι είναι αρκετά ξεροί, χρειάζονται μια προετοιμασία πριν φυτευτού για να μην σπάσουν. Γι' αυτό μουσκέψτε τους για να μαλακώσουν κάπως πριν τους φυτέψετε. Μπορείτε επίσης να τους φυτέψετε σε αρχικά άμμο και να τους ποτίζετε ελαφρά, ψεκάζοντάς τους με νερό μέχρι να βλαστήσουν. Φυτέψτε τους σε βάθος 1-2 εκατοστών. Αν και οι κόνδυλοι είναι μικροί, τα φυτά που θα φυτρώσουν είναι αρκετά μεγάλα γι' αυτό καλό είναι να τους φυτεύετε σε αποστάσεις τουλάχιστο 10 εκατοστών μεταξύ τους.

Τοποθεσία

Οι νεραγκούλες αγαπούν τον ήλιο. Το ιδανικό θα είναι να αποφεύγετε την βροχή, γιατί οι υγρές συνθήκες κάνουν το φύλλωμα ασθενικό.

Πότισμα

Μην αφήνετε το χώμα να στεγνώνει. Σταματήστε το πότισμα αν δείτε ότι το φύλλωμα αρχίζει να κιτρινίζει και να αποχρωματίζεται.

Λίπανση

Ανακατώστε λίπασμα μέσα στο χώμα πριν φυτέψετε, και ρίχνετε υγρό λίπασμα στα φυτά σας όσο μεγαλώνουν. Αν θέλετε να ξαναχρησιμοποιήσετε τους κονδύλους, κάντε ακόμη μια λίπανση όταν τα λουλούδια αρχίζουν να μαραίνονται.

Ασθένειες

Οι νεραγκούλες είναι ένα από τα φυτά που προτιμούν οι μελίγκρες. Ψεκάζετε τακτικά με το κατάλληλο εντομοκτόνο. Τα πουλιά επίσης αρέσκονται να τσιμπολογούν τους νεαρούς βλαστούς.

Μετά την άνθιση

Αν κόβετε τακτικά τα μαραμένα λουλούδια θα έχετε και επόμενη, συνεχόμενη ανθοφορία από το ίδιο φυτό. Μπορείτε να αφήσετε τους κονδύλους στο χώμα και να ξαναρχίσετε τα ποτίσματα από το επόμενο φθινόπωρο για να αναπτυχθεί η επόμενη γενιά φυτών. Μπορείτε επίσης να ξεθάψετε τους κονδύλους, όταν μαραθεί το φύλλωμα, και να τους αποθηκεύσετε σε στεγνό μέρος μέχρι το φθινόπωρο. Αν περιμένετε να έχετε δεύτερη γενιά φυτών, δώστε περισσότερη λίπανση στην πρώτη γενιά.

 

Συσκευασία 12  βολβών

16 other products in the same category:

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης: